Diák hittan

2016/17 tanévben csütörtökönként, délután 5 órai kezdettel tartjuk foglalkozásainkat diákoknak.


A 2016/2017. tanévben a dunakeszi evangélikus közösségi házba hívogatjuk azokat a (kis)diákokat, akik hetente egyszer, csütörtökönként 17:00-tól a dunakeszi evangélikus közösségi teremben találkozva sajátítanák el a kerettantervben előírtaknak megfelelően a bibliaismereti tudnivalókat.


Ez a kb. 30-32 alkalom a következő témakörökre épül: ,,Ki vagyok én Istennek, ki Isten nekem”; A teremtett világ; ,,Milyen vagyok én?”; Emberi kapcsolatok-közösség; Egyház; Világvallások.


A bibliai témákat élménypedagógia révén, drámajátékos eszközökkel, zenével, mozgással, kézműves feladatokkal igyekszünk közelebb hozni a 3-6. osztályos gyerekekhez.


Célunk nemcsak a kisdiákok bibliaismeretének elmélyítése, az énkép fejlesztése révén megtapasztaltatni az én-határokat, elhelyezni magát a kisebb-nagyobb közösségekben, korosztályi szinten megfogalmaztatni az élet célját, a kereszténység lényegét, az együttélést másokkal, és még sok más téma körüljárása, hanem egy olyan gyermekközösség kialakítása, ahol a gyermekek természetes közegben járhatják hétről hétre a hit útját.


Természetesen a tudásmérés sem marad el (összesen négy alkalommal), melynek módjáról minden nagyobb egység kezdetén tájékoztatást adunk.

Mivel a foglalkozások Dunakeszin lesznek, ezért van arra lehetőség, hogy a felső- és alsógödi gyermekeket (4-6 fő) 16 óra után a három iskolából a dunakeszi evangélikus közösségi házba, (Dunakeszi, Verseny utca 2.) 18 órakor pedig, a foglalkozás után hazaszállítsuk.
Aki ezt igényli, kérjük, jelezze Tóthné Barcs Ágnes telefonszámán.

Bízva abban, hogy a hívó szó sokakat elér, a találkozás reményében üdvözöljük a Családokat.


Erős vár a mi Istenünk!

Varga-Tóth Tímea
evangélikus hitoktató
történelemtanár
+36 (20) 443-1187

Chikán Katalin
evangélikus lelkész
+36 (20) 770-3814

Tóthné Barcs Ágnes
evangélikus presbiter
magyar-ének z. szakos tanár
drámajáték-vezető
+36 (30) 931-9825

Kedves Kisdiák!

Szeretettel hívogatunk egy olyan hittan csoportba, ahol egész évben találkozhatsz a dunakeszi nyári táborban megismert pajtásaiddal, de másokkal is, hogy  együtt kalandozhassatok a Biblia izgalmas világában: sok zenével, játékkal, rajzzal, beszélgetéssel  - és természetesen feladatokkal, megmérettetésekkel.
   
Ha készen állsz, beszéld meg szüleiddel, és jelentkezz Kati néninél minél hamarabb, hogy szeptember 15-én, 17-kor elkezdhessük éves bibliai kirándulásunkat.
   
Várunk szeretettel! Kati néni, Timi néni, Ági néni