Játékos hittan

2018/19 tanévben csütörtökönként, délután 5 órai kezdettel tartjuk foglalkozásainkat diákoknak. 


2018/19 tanévben csütörtökönként, délután 5 órai kezdettel tartjuk foglalkozásainkat diákoknak. Fél 5-től érkezés, játék, majd két hittanárunk vezetésével a kamaszok 4-6. osztályig együtt gondolkoznak, beszélgetnek, tulajdonképpen játszva tanulnak, majd 18 órakor hazamennek.

Az idei témasorozatot, amely híres evangélikus emberekről és tanúságtételükről szól, élménypedagógia révén, drámajátékos eszközökkel, zenével, mozgással, kézműves feladatokkal igyekszünk közelebb hozni a gyerekekhez.

Célunk nemcsak a kisdiákok bibliaismeretének elmélyítése, az énkép fejlesztése révén megtapasztaltatni az én-határokat, elhelyezni magát a kisebb-nagyobb közösségekben, korosztályi szinten megfogalmaztatni az élet célját, a kereszténység lényegét, az együttélést másokkal, és még sok más téma körüljárása, hanem egy olyan gyermekközösség kialakítása, ahol a gyermekek természetes közegben járhatják hétről hétre a hit útját.

Mivel a foglalkozásokat Dunakeszin tartjuk, ezért van arra lehetőség, hogy a felső- és alsógödi gyermekeket (4-6 fő) 16 óra után a három iskolából a dunakeszi evangélikus közösségi házba, (Dunakeszi, Verseny utca 2.) 18 órakor pedig, a foglalkozás után hazaszállítsuk.

Aki ezt igényli, kérjük, jelezze Tóthné Barcs Ágnes telefonszámán.

Bízva abban, hogy a hívó szó sokakat elér, a találkozás reményében üdvözöljük a Családokat.

Erős vár a mi Istenünk!

Varga-Tóth Tímea
evangélikus hitoktató
történelemtanár
+36 (20) 443-1187

Chikán Katalin
evangélikus lelkész
+36 (20) 770-3814

Tóthné Barcs Ágnes
evangélikus presbiter
magyar-ének z. szakos tanár
drámajáték-vezető
+36 (30) 931-9825

Kedves Kisdiák!

Szeretettel hívogatunk egy olyan hittan csoportba, ahol egész évben találkozhatsz a dunakeszi nyári táborban megismert pajtásaiddal, de másokkal is, hogy  együtt kalandozhassatok a Biblia izgalmas világában: sok zenével, játékkal, rajzzal, beszélgetéssel  - és természetesen feladatokkal, megmérettetésekkel.

Ha készen állsz, beszéld meg szüleiddel, és jelentkezz Ági/Timi/Kati néninél minél hamarabb, hogy elkezdhessük éves bibliai kirándulásunkat.

Várunk szeretettel! Kati néni, Timi néni, Ági néni