Az istentiszteletről


Az evangélikusok számára vasárnap az Úr napja, mint minden más keresztyén felekezet szokásaiban. A teremtés hetedik napján megpihenő Isten tiszteletét teszi a templomban ünneplő közösségnek. Vasárnapi jelenlétünk a gyülekezet nagy ünnepe azért is, mert minden alkalommal egy kicsi Húsvétot is tartunk, Jézus Krisztus feltámadásának szent ünnepét. Urunk ezen a napon támadt fel Nagypéntek után harmadnapra.

Mindemellett gyülekezeteink összetételére egyre inkább jellemző, hogy kisebb csoportokban találkozunk a hét során. Ekkor, vasárnap gyűlünk össze, és találkozunk minden egymással. Hittanosok és bibliaórások, baba-mama körösök és nyugdíjasok, családok és egyedülállók, mind ott vagyunk az istentiszteleten. Várjuk Önt is, váljék élete részévé a vasárnapi istentisztelet!

Dunakeszin az alagi városrészben a hídi körforgalomnál található templomunk és gyülekezeti termünk. Vasár- és ünnepnaponként 10:45-kor gyülekezünk össze. Bátran jöhet az egész család, hiszen ha a hónap utolsó vasárnapja van, akkor családi interaktív istentisztelet van, ha éppen más jellegű a vasárnap, akkor a gyerekek külön bibliaórán vehetnek részt az istentisztelet alatt.

Alsógödön 9:15-kor tartjuk istentiszteletünket a Luther utcai kerékpárút mentén található kis templomunkban. Növekvő, kicsi és összetartó közösség várja a templomba érkezőt hétről hétre. Együtt vannak gyerekek és felnőttek az istentiszteleten, hiszen ez egyházunk jövője, hogy megtanuljunk a generációs különbségekkel együttélni még az egyházközségeken belül is. Különlegesség, hogy ebben a templomban általában süteménnyel is várják a családi istentiszteletre érkezőket!

Felsőgödön az egykori nyaralóként bejegyzett kápolnában tartjuk vasárnap reggeli istentiszteleteinket 8 órakor. A hónap utolsó vasárnapján viszont mindenkit az alsógödi családi istentiszteletre hívunk, ilyenkor ott találkozik a gödi evangélikusság.

Sződligeten a hónap 2., 4., és 5. vasárnapján szokott lenni istentisztelet. A kicsiny gyülekezet nagylelkű adományaiból tartja fenn templomát. Szeretettel várjuk a visszatérő evangélikusokat Sződligetre!