A dunakeszi tűzeset és a vasárnapi ige találkozása

A dunakeszi tűzeset és a vasárnapi ige találkozása

A hit és az összefogás erejével a Meggyes utcai érintett családok támogatására


Vasárnap az irgalmas samaritánus története hangzott el a dunakeszi evangélikus oltár elől, majd a szószékről a Zsidókhoz írt levélből egy buzdítás a testvéri és vendégszeretetre, a gyötrődők felé irányuló szeretetünk, a családban megtapasztalható szeretet és a pénzhez fűződő „szerelmünk” kérdése vetődött fel.

Mindannyiunkban felvetődött a kérdés az igehirdetés után, hogy ki vagyok én történetben? Egy pap vagy lévita, aki vallásos útját járva elfelejt odafigyelni az útja során segítséget kérőkre? Vagy én vagyok az irgalmas samaritánus, aki mindig mindenkit megszán, odamegy, segít, önzetlen és áldozatos? Talán mindkettő, talán egyik sem…

Templomunk csendjéből ezen gondolatok jegyében ma is ki kell, hogy lépjünk.

A mi Urunk, Jézus Krisztus egy olyan világban vezet végig minket nap mint nap, mintha egy tengerben élnénk, mi kagylók, és éppen a kellő időben, a szorosan  ezárt héj résein bepréselődik egy-egy porszem, amely nem hagy nyugodni. Még nem vagyunk ott, hogy gyöngyszemeinket megérleljük, hanem a küzdés korszakában vagyunk szinte egész életünkben, ahol Urunk velünk tart.

Most mi szeretnénk megnyitni a sokak által bezártnak hitt keresztyén közösség szívét és kagylóját, és együtt küzdeni másokkal. Segíteni ott, ahol lehet, megmutatni, hogy nem azért adatik szenvedés, hogy még rosszabb legyen az életünk.

Itt és most, vasárnap után az evangélikus gyülekezet tovább szeretne lépni, és megismertetni az Urat a segítséget kérők számára azzal, hogy gyűjt, ad, együtt szenved és imádkozik a Meggyes utcában kiégett ház lakóival.

Két gyülekezeti tagunk ösztönzésére adománygyűjtő akciót indítunk mi is az evangélikus gyülekezetben! Váradiné Szalóky Erzsikénél, aki a károsult családoktól nem messze lakik, és Cseh Sándorné Irénkénél lehet jelentkezni, hogy ki, mivel tud segíteni.
Célunk elérni azokat (is), akik a Facebookról nem feltétlenül tájékozódnak, vagy éppen rajtunk keresztül nyílik meg a szívük. Segíteni lehet a templomban átadott pénzadománnyal, illetve másfajta adakozási szándékkal is, amelyet Erzsike ezen az e-mail címen fogad:
zso38@t-online.hu.

Az érintett családok közös bankszámlájának száma

Közvetlen anyagi hozzájárulással, átutalással is segíthetjük a családokat:

OTP Bank, 11742104-24292623

 

Imádságaink ezekben a napokban valahogy így szólnak

Mindenható Urunk!

Légy azokkal, és nyújtsd mentő karodat a beléd kapaszkodók felé. Imádkozunk hozzád a hajlékuktól megfosztottakért, akik bármilyen okból, de aggódva néznek a holnap elé. Add meg nekik a pillanatnyi örömöket is, és tartsd meg őket szeretetedben, amelytől senki nem tudja őket elszakítani: sem természeti katasztrófa, sem megélhetési gondok, sem viszályok és lelki viharok, még a halál sem tud bennünket elszakítani tőled, Teremtőnk. Kérünk, légy a magukra maradottakkal, az iskolát kezdőkkel, a munkahelyük megtartásáért küzdőkkel, a betegeket ápolókkal is. Add meg kérünk, kegyelmesen mindazt, amire szükségünk van. Ámen.

Szeretettel:

 a dunakeszi evangélikus gyülekezet tagjai és lelkészük