Beszámoló az elmúlt időszakról

2023.01.25

A 2021, 2022-es esztendő igen mozgalmas volt gyülekezetünk életében. A mozgalmas gyülekezeti élet mellett templomunk megújult, és környezetünk is megszépült. 


2022 gyülekezeteink életében munkás év volt. 3 templomot felújítottunk, és programokat is bőséggel szerveztünk. Mindenki, aki templomaink előtt elment, láthatta a változást. Programjaink pedig városszerte ismertek és nyitottak voltak mindig is.

Mindezekhez gyülekezeti tagjaink rengeteg munkája és kitartása is kellett. Gyülekezeteink tagjai mindig nagylelkűen adakoznak, ezért a tavalyi évben is sikerült fenntartani magunkat, még ha időnként szűkösen is. Presbitereink mindegyike önkéntesen és szeretettel munkálkodik a közösségi munka sok területén, így ezt sem lehet elégszer megköszönni! Hálát adunk azokért, akiknek második otthonuk a templom, és mindent megtettek azért, hogy valóban családbaráttá váljék az minden betérőnek.

Programjaink megvalósításához és felújításainkhoz nagylelkű anyagi támogatást kaptunk Göd Város Önkormányzatától és Dunakeszi Város Önkormányzatától is. A helyi vezetés nélkül a kis létszámú gyülekezetek élete nagyon nehéz lenne. Köszönjük, hogy segítettek nekünk idén is!

Dunakeszi gyülekezeti tagunk, Greguss István felajánlotta, hogy a dunakeszi templom belső renoválását adományként felajánlja. Köszönettel fogadtuk, és 2022 őszén a munkát el is végezték a szakemberek.

Milliós nagyságrendben kaptunk felújításainkhoz támogatást a Pest megyei Önkormányzattól (3 millió Ft Dunakeszire, és 13 millió Ft feletti összeget Gödre, két templomhoz), az egyházi támogatások program részeként (csaknem 14 millió Ft, EE-ÖR-KP-1-000893) Magyarország Kormánya által indított pályázaton, valamint az ifjúsági táborozáshoz a nyári programok megvalósításához meghirdetett pályázaton (400.000 Ft, EKCP-KP-1-2022/3-000528).

Sokan megjegyezték a járókelők és a távolabbi bevásárlóközpontokban megszólító ismeretlenek is, hogy milyen nagy munka folyik a templomokban kívül és belül! Örültünk, hogy azt látták az emberek, amit a régiek is meg akartak mutatni a templomok építésével, szépítésével: aki betér oda vagy akár csak megnézi, Isten kegyelmét és dicsőségét látja. Mert Isten nélkül lehet élni egy ideig, de nem érdemes, valljuk mi magunk is őszintén, rászorulva az ő szeretetére.

Igyekszünk, hogy a testi és lelki templomépítés is tovább folytatódjék a körülöttünk élők javára, és továbbra is befogadást találjon nálunk az, aki Istent keresi!

Erős vár a mi Istenünk!

dr. Petriné Chikán Katalin, a dunakeszi, gödi, sződligeti egyházközségek lelkésze

2022: Pályázati források

2022: Pályázati források

A projektek pénzügyi alapjait javarészt pályázati úton teremtettük meg, önkormányzati és állami támogatással a háttérben, ami a gyülekezeti adományokkal és az áldozatos önkéntes munkákkal kiegészülve meghozta a gyümülcsét. 

2021: Pályázati források

2021: Pályázati források

A munkálatok előkészítése, illetve előzményai már 2021-ben kezdődtek.