Meghívó fáklyás felvonulásra

Ökumenikus reformációi ünnep 


A reformáció egyik fontos alapgondolata, hogy a hívőknek a világban van dolguk, nem zárható a hit szerzetesi falak mögé.

Ezért is a reformáció ünnepén tegyünk lépéseket a világ felé, lépjünk ki a "várfalak" mögül, a világba kilépve jelenjen meg követésünk.

A reformáció 501. Évfordulója alkalmából, a reformáció napján, 2018. október 31-én az ünnepi istentisztelet után fáklyás felvonulásra hívjuk a testvéreket. Október 31-én 18 órakor az evangélikus templomban ünnepi istentisztelet lesz az evangélikus és református testvérekkel közösen.
Igét hirdet Szőke Attila, a dunakeszi református gyülekezet lelkésze.

Közösen indulunk 19:30-kor énekszóval (énekek letölthetők az oldal alján), fáklyával a kezünkben Dunakeszi Fő térre, ahol 20:00 órakor a Servite Ökomenikus Kórus szolgálatát hallgatjuk meg, és énekelünk közösen.

A reformációi gondolat alapján a felvonulás szándéka az is, hogy élessze a város és a gyülekezetek kapcsolatát, emlékeztessen arra, amit a gyülekezetek Dunakeszi kulturális-szellemi életében és közösségében betölthetnek és betöltenek.

A közös ének, az énekszó legyen áldó imaként közöttünk, ahogy Bonhoeffer kivégzése előtti éjszakán írt utolsó zsoltárának soraiban énekelhetjük:

A csend köröttünk mélyen szerteárad.
Hadd halljuk azt a tiszta éneket,
Amely betölti rejtett, szép világod,
Hol téged dicsér minden gyermeked!

Dunakeszi Evangélikus Gyülekezet és Dunakeszi Református Gyülekezet

Letöltések

Fáklyás énekek (4.1Mb)