Országos hittanverseny

2022.04.19

Az egyházi iskolák hittanversenyének országos döntőjét rendezték meg 2022. április 2-án, szombaton a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája Gyülekezeti és Missziói Osztályának szervezésében. 


Az egyházi iskolák hittanversenyének országos döntőjét rendezték meg 2022. április 2-án, szombaton a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája Gyülekezeti és Missziói Osztályának szervezésében. 

A Dunakeszi Evangélikus Gyülekezet a 3-4. osztályosok korosztályában képviseltette magát.

Már januárban elindult a felkészülés az iskolai hittanórákon és a játékos gyülekezeti hittanórákon. 

A következő időszakban, bár többen betegek lettek a jelentkezők közül, egy erős csapat kezdett körvonalazódni:

  • Göd, Búzaszem Katolikus Általános Iskola 3. osztályából: Illés Jázmin
  • Dunakeszi, Krisztus Király Katolikus Általános Iskola 3. osztályából.: Juhász Miklós
  • Göd, Búzaszem Katolikus Általános Iskola 4. osztályából: Bognár Emma és Rákos Kata, valamint póttagként: Kiss-Zeke Vince

A verseny témája a próféták küldetése, illetve Jézus és Keresztelő János találkozása, Jézus megkeresztelése volt. 

Az ország számos egyházi iskolájából jelentkeztek erre a meghirdetett versenyre, így az "Illés-csapat" - a próféta-témához illeszkedő névvel - nagyon örült, hogy a kerületi versenyen jól szerepelve az országos versenyen is részt vehet. 

Mivel a kerületi és az országos verseny megrendezése között mindössze két hét időkülönbség volt, így csak pár eligazító gondolattal lehetett megtámogatni az egyébként is nagyon elfoglalt kisdiákokat. Ezek az alkalmak mindig nagyon jó hangulatúak voltak; a komoly, okos, téma iránt elkötelezett gyermekek figyelme egy percre sem lankadt.

Maga a verseny a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban került megrendezésre. A gyerekeket már maga a patinás épület is lenyűgözte. 

A közel százötven résztvevő jó hangulatú, élménydús napot tölthetett együtt. A reggeli megmozgató közös éneklést követően Oberling Zsanett hitoktató áhitata indította útra a csapatokat. A nyolc különböző állomáson, elméleti és kreatív feladatok megoldásával kellett bizonyítani tudásukat.

A komoly versenyzés levezetéseként a diákok ebéd után Nagy Jonathan szórakoztató interaktív bűvészprodukcióján vehettek részt a gimnázium díszteremében. 

A Dunakeszi gyülekezetet képviselő csapat 4. helyezést ért el, és csak 1 ponttal maradt el a 3. helytől!

A gyerekek nagyon elfáradtak az izgalmas nap után, de egyszerre mondták ki: jövőre újra megyünk! :)

Nagy-nagy köszönet és hála illeti Barcs Ágnes gödi hitoktatót, aki a gyerekeket felkészítette, biztatta és szeretettel vezette.