Védekezési szabályzat

Püspökeink útmutatása alapján eljutottunk oda, hogy próbát teszünk az alsógödi és dunakeszi templomunk vasárnapi kinyitására.


Örömünk nem határtalan, mert tudjuk, hogy sokan még nem lesznek ott személyesen az istentiszteleti közösségben, mert továbbra is az a legbiztonságosabb, hogy otthon veszünk részt a videós istentiszteleten vagy elolvassuk a postaládákba ezután is eljuttatott igehirdetéseket. Összeállítottunk egy védekezési szabályzatot, amelynek szigorú betartásával léphetünk a templomba.

Pünkösdvasárnap 9:15-kor Alsógödön és 10:45-kor Dunakeszin tartunk istentiszteletet. Valamelyik istentiszteletről felvétel készül, amelyet még vasárnap elküldünk az otthoni istentiszteleten résztvevőknek. Minden megteszünk azért, hogy élőben is tudju közvetíteni az istentiszteletet a Youtube-on és a Facebook-on, de ennek zökkenőmentes kivitelezésén még javában dolgozunk.

Pünkösdhétfőn kivételesen nem küldünk istentiszteleti anyagot, hanem mindenkit a televízió képernyői elé hívunk, ahol evangélikus istentisztelet lesz.

Mindamellett, hogy templomajtót nyitunk, ez még nem azt jelenti, hogyminden alkalmunk újraindulhat. A nyári napközis és ottalvós táborainkat nem tartjuk meg. Habár most már lenne erre lehetőségünk, de számtalan körülmény van, amely miatt a felelős döntés az volt, hogy inkább 2021-ben tartjuk meg ezeket a táborokat. Nehéz szívvel, de tudomásul kellett vennünk, hogy segítőink száma is kevés, és a szigorú biztonsági feltételeket a gyerekek közösségében nem tudjuk biztosítani. Amint lehetségessé válik egy gyülekezeti gyereknap, vagy bográcsos gyülekezeti nap megszervezése a nyár folyamán, meghívunk majd mindenkit. Ez utóbbi is most még várat magára.

Ezúton közöljük gyülekezeteink védekezési szabályzatát, amely Pünkösdvasárnap lép életbe, és felelős presbitereink segítenek ezek betartásában.

Letöltések

Védekezési szabályzat Dunakeszi-Göd (374.9Kb)